Dagbog

At være eller ikke at være - foretrækker det første !

2021.

Der er ikke så meget nyt - arbejder som vanligt med hus, have og brændefremstilling. Har lager til flere år og rimeligt selvforsynende med en del ting.
Fik bilen skiftet ud i februar 2020, brugt, men absolut pæn og i god stand og meget moderne mht. udstyr - og så er den betalt via ældrecheck og kassekreditten, som dog er gået ned saldomæssigt siden. Lever faktisk ret billigt og mangler intet.

10/9-19

Har været en tur sydpå - endda helt i Tyskland, hvor billedet er fra - lækker tur + besøg hos fætter Svend og Ruth i Krusaa. Ta'r turen én gang om året - togrejse - hvilket inkluderer mange gode samtaler med spændende mennesker. Rart at fortælle om sig selv og så erfare, at andre også tør fortælle om deres liv. Jeg har talt med både unge og ældre og måske sat nogle spor. Det er livet jo til, og vi lærer alle af det.

29/8-19

Så er de 80 år rundet - ret godt - god dag - en del gæve mennesker på besøg, men ingen fest - kun frokost for de udvalgte/inviterede. 
Sommeren er faktisk også snart forbi, men det kønne efterår venter. Det er en dejlig tid.
Der har lige været "Åbne Skove" - ergo har vi flintret rundt i Klosterheden og Ulfborg/Hoverdal plantager- Rart at se, at i år blomstrer lyngen i store mængder. Sætter lige et billede ind.

April 2019

Faktisk er det småt med nyhederne, fordi jeg har alt for travlt. Der er meget, der skal nås inden jeg ikke er her længere, så jeg  rydder op, skiver indlæg om alverdens ting, som jeg gerne vil have bragt frem i lyset inden så længe. Næste gang er det 80 år, og jeg har lært så meget af at eksistere gennem alle disse år. Ergo skriver jeg, udgiver lidt i ny og næ, ta'r ud og holder foredrag og læser op af egne og andres ting - sidst i min fødeby Videbæk - (Hvilket kan være risikobetonet) - men det gik ret godt. Fik god respons på selve aftenen og har også fået det siden.
Det er spændende at få andre til at lytte !!

Ultimo 2018

Fremturer fortsat i Skjern med Husfliden primo november - herlig weekend med mange mennesker og meget snak. Får bestilt en del praktisk, hvad jeg stort set ikke har tid til resten af året. 

15. juni 2018

Så er der bogsignering + småsnak - det er i Lemvig Boghandel fredag den 22. ds. fra kl. 15.00 til 17.00.

Kunne være hyggeligt, om nogen dukke op, så .....

13. maj 2018

Bogen udkommer den 18. juni!

Bagsideteksten:

Denne digtsamling handler om tildragelser gennem et liv – et rimeligt langt liv med mange tanker, drømme og begivenheder.

Digtene handler om naturen, livet, døden, kærligheden og om, hvad også andres tanker kan sætte i gang, når de blandes med ens egen livserfaring. Det kan ske gennem kunsten, hvor dødens evige nærhed godt kan snige sig ind og påvirke en tolkning eller et digt.

Digtene er dog positive og optimistiske, men også præget af en vis kulturpessimisme, som kan opstå efter at have været tilskuer til liv og samfundsudvikling gennem mange år. Derfor er der lidt velmente små spark hist og her, men de fleste med et strejf af en underfundig jysk humor samt en altid tilstedeværende glæde over at være i live.

Det hele er selvsagt mærket af, at jeg har opnået en vis alder – har for længst passeret støvets år, men – det har ikke lagt sig over mit sind endnu, så jeg nynner dagligt af glæde over tilværelsen og det, den byder på.

Livet er læring, indsigt og undren – denne digtsamling handler om livet – et levet liv beskrevet af en ”Umoderne Digter.” Det synes jeg absolut er en fordel, da det fremmer forståelsen for den eftertænksomhed, jeg gerne vil have læserne til at opnå.

Har en ny digtsamling på vej - den udkommer om godt en måned - er temmelig omfattende - og har fra redaktørens side fået mange flotte ord med på vejen - spændende, så jeg glæder mig. Den kommer til at hedde "Terningkast og Blomsterfrø." Spændende, så jeg skriver nærmere, når den er ude på markedet!

7. nov. 2017

Har lige været på Dhe. i weekenden med arbejdende værksted. Dejligt sted - to gode dage + en snak med en masse mennesker. En lille smule salg blev det også til, men næppe et overskud - der er langt at køre + div. andre udgifter, men pyt - gode dage tæller også!

01. Sept. 2017

Billedet er af mit livs elskede, der i fredags fik overrakt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv - velfortjent efter 40 års arbejde ved Holstebro Kommune. 
Det er da lidt af en begivenhed - godt gået!

4. april 2017

På det seneste er jeg begyndt at udgive digte, noveller, eventyr og erindringer på noget, der hedder www.tekstforum.dk - gå ind og se på siden - find mit navn ude til højre - og så læs. Gode sager + fine anmeldelser, så jeg er helt flov!

December 2016

Har lige taget en udstilling ned i Lemvig - nærmere i Andrupsgade 7, hvor jeg har udstillet i en månedstid. I den sidste uge er der fjernet to skulpturer fra stedet - mærværdigt! Ingen i personalet har bemærket noget, men der kommer en del mennesker i huset, hvor der også er et træningscenter. Begge skulpturer er sortlakerede - den ene en ca. 45 cm. høj, slank fugl - den anden, som jeg viser et billede af, er kun ca. 20 cm. høj.
Hvis nogen ser figuren, så send mig lige en hilsen. Alle i huset er berørte af sagen, som er ret kedelig. Hvem kan nyde et stjålent kunstværk? 

7. november 2016

Var så i Skjern den 5. og 6. november. To dejlige dage med arbejdsomhed + gode samtaler. Fik talt med en masse flinke mennesker - også om min bog. Håber, at nogle så anskaffer den.
Jeg solgte et par stykker fra mit eget lille lager og fik syet lidt billeder færdig.

Skal udstille nogle af dem i Lemvig i den kommende måned hos Fysioterapiklinikken, der holder til i Andrupsgade 7. Det bli'r spændende!

Den 6. okt. 2016

Er ved at lave nye ting klar til det arbejdende værksted på Husflidsefterskolen i Skjern. Det er den 5. og 6. november, hvor jeg sidder med min gode symaskine og syer fotos ovenpå andre fotos eller laver andre finurligheder - også små figurer i træ.
Altid en god weekend med masser af mennesker og snak - glæder mig faktisk. Der er fyldt med creative folk med diverse ting - også det, jeg vil kalde rent husflid, men også der er der flotte ting!

Se under "Galleri" - De syede billeder - der er flere eksempler på ting, der er færdige - eller skal færdiglaves!

31. januar 2016

Har lige lavet en udstilling i salen ved Valgmenighedskirken i Lemvig. Den skal være der gennem hele februar måned. Dejligt sted, gode lokaler og flinke mennesker. Ta'r nogle billeder i morgen og lægger ind!

8. nov. 2015

Har forresten været på bogmesse i Bella Centret - stor oplevelse - flinke mennesker på det kære forlag, men alt for mange rundt omkring. Det er en vestjyde jo ikke vant til, men det var sjovt at opleve, at signere nogle bøger og få en masse snak.

Skyndte mig hjem igen - og hele turen assisteret af min kære lillebror, der fragtede mig frem og retur - og endda betalte for det hele - pænt gjort !

19. maj 2015

Det nærmer sig med denne bogsignering i Lemvig Boghandel.

Jeg får en absolut fin behandling i denne gode bix - kan anbefales.

Vil da også gerne se nogle folk den 30.!

Mandag d.13. maj 2015

Og her sidder jeg så og læser - spændende - især også at følge tilhørernes ansigtsudtryk. Faktisk en god seance!

10. maj 2015

Har så læst op på Bovbjerg Fyr i dag. Dejlig reaktion fra de fremmødte, absolut lyttende og eftertænksomt publikum, hvor en enkelt, måske to, fældede en tåre - jeg er glad og har forresten modtaget en anmeldelse mere - bedre næsten end den første. Er ret stolt!

5. maj 2015

Så er der bogudgivelse - det er den 11. maj, men inden er der oplæsning ved undertegnede på Bovbjerg Fyr. Det er den 10. maj fra kl. 16.00 til 17.00.

Har allerede fået én anmeldelse, der er rigtig flot, så jeg er glad!

Ret spændende !

15. april 2015

Det har længe været 2015 - ikke til at fatte, og jeg har haft travlt denne vinter med at redigere digte og arbejde med en digtsamling, der udkommer i maj.  Større arbejde - masser af papir og tænken over tingene. Spændende - og hvad siger disse anmeldere. Jeg må tage det, som det kommer - kan jo ikke andet - har ikke kunnet skrive anderledes.

Nu er det så forår, køkkenhaven er allerede pløjet og har fået rigtig ko-gødning af bedste kvalitet. Glæder mig til at få ting i jorden og til at se det hele gro. Sidste år gik det helt pænt med at holde det hele. Nogle år har det været ret vanskeligt, men knofedt gør meget ved sagen!

7. sept. 2014

Velkommen til september-udstillingen her på Bovbjerg Fyr.

 

Traditionen tro, vil vi starte med at synge en sang, så vil jeg præsentere de enkelte kunstnere og holde en lille tale.

 

Vi skal synge ”Septembers himmel er så blå” – og læg mærke til alle billederne og denne palet af farver – blåt – hvidt – grønt – solskinsgult – brunt – gult – gylden – sort – rødt – purpursort.

 

Og så denne tale:

 

Ifølge Flaubert’s ”Klicheordbog”  (Han døde i 1880) så fører kunst til indlæggelse, men jeg mener snarere det modsatte – det, at lave kunst/processen/frigørelsen i det fører frem til, at man IKKE bli’r indlagt, men bli’r i stand til at leve. At nogle kunstnere så har været indlagt, må jeg selvfølgelig erkende.

 

Pave Franz har for ikke så længe siden sagt, at vi skal genfinde en sund fornemmelse for vores fritid – og nævner udover glæden ved leg , ved litteratur,  specifikt glæden ved kunst, fordi den er væsentlig for mennesket.

 

Glæden ved kunst - er ikke blot for den, der fremstiller kunstværker,  men også for beskueren – ikke alle ser det, som kunstneren mente (og det kan der til tider komme en masse højrøvet snak ud af) – men lad det nu ligge – kunstneren kan ikke undvære den, der ser på værkerne – den, der kan glædes over at se  - og tolke – og vel også forarges !   Per Kirkeby (der lige er fyldt 80) mener, at der skal være et element af død i ethvert kunstværk – det er nogle enige i – andre ikke, men at kunst kan skabe eftertænksomhed, og få én til at tænke over tilværelsen - er givet. Kunst er som at sende et eventyr af sted, som beskueren selv må digte videre på – og faktisk kan man, er der nogen der påstår, via kunsten,  glimtvist nærme sig det Guddommelige.

 

Min egen definition går nok ud på, at se det, som ikke umiddelbart ses, fordi det kan være med til, at vi finder os selv – og det er en væsentlig ting i tilværelsen og her kankunsten hjælpe os på vej.   Det gælder også den kunst, som kan forekomme bare at være dekoration – og den er der en del af – også her på stedet. Men – alt hvad der går i hjertet – alt, som glæder og opløfter og som gi’r lyst til at dele oplevelser og tanker med andre – har en værdi indenfor kunsten

 

Og kan vi dele med andre, er vi på vej mod retfærdighed – og retfærdighed er det eneste, der kan føre til fred (sagt af Nelson Mandela for en del år siden)

 

Derfor brug kunsten til at kunne se ind i dig selv – til at kende dig selv – til at skabe respekt om det enkelte menneskes ret til at være den, det er – så du også selv kan være den, du er. 

 

Find derfor ind til et rigere liv ved at se på det, som du kan lære af kunsten – fordyb dig – det at fordybe sig er en mangelvare i den moderne tilværelse, hvor vi overdøves af støj fra reklamer, mobiltelefoner, I-pads, TV og opfordringer til forbrug, så endnu mere kan smides væk.  Rart, at en del kunst faktisk er langtidsholdbar.

 

Nej – se på kunsten og lær noget om livet, så vi ikke blot befinder os ”lige på kanten,” som vi jo påstås at gøre her på Bovbjerg Fyr, men går ud over den, dér, hvor livet med ét får mere værdi. Peter Sommer og Simon Kvam har lige udgivet en ny sang ”SULT” (baseret på Knut Hamsuns roman) som også handler om, at vi ikke kan nøjes med at gå til stregen, vi må udover, for at kunne leve  - altså ”Lær at se  – Find dig selv.” Det er det største eventyr, vi kan opleve !  (Og faktisk er det det slogan, der står på mit eget visitkort)

 

Og med disse ord, erklærer jeg denne udstilling (og baren) for åbnet !

 

Velkommen !

21. august 2014

Sommeren er allerede ved at gå på hæld, men sikke en sommer. Vi havde ferie i tre uger med sol og godt vejr, så vi turnerede rundt på de vanlige éndagsture - som altid var vi på Hjerl Hede, Højriis Slot og i Den Gamle By - det er fast tradition.  
Årets tema var dog kirkebesøg - vi nåede en hel del, tog gode billeder og fik indblik i historie og skæbner - kirker er interessante og meget forskellige - og at vandre rundt på kirkegårde stemmer sindet ydmygt, gi'r historisk indsigt samt gode tanker omkring livets værdi.


En positiv overraskelse

Vi var i går langt ude på landet for at købe stære- og mejsekasser - langt ude. Hjemover kørte vi en lille omvej, fordi det er hyggeligt at udforske de ukendte steder - det gør vi tit. Kommer vi forbi en kirke prøver vi, om den er åben - det sker - og så går vi ind. Det skete også i går - langt ude i et lille samfund, og hvad lyser os i møde - en altertavle - moderne - og skabt af Arne Haugen Sørensen - det var faktisk en overraskelse !

11. februar 2014

Må hellere fortælle, at jeg nu har været nede med flaget IGEN - selvforskyldt, som sædvanligt. Faldt og slog hovedet, og det skal man ikke, når man er på blodforyndende medicin (Man skal heller ikke alligevel). Det gav en blodsamling, der trykkede på hjernen, så jeg i løbet af kort tid ikke anede, hvem jeg var - hvor jeg var. Var nærmest en grøntsag. Ergo røg jeg til scanning og afmedicinering til de turde operere mig. De gjorde de så i Århus i lørdags, så retur til Holstebro, hvor jeg i løbet af ingen tid kunne kende mig selv igen - rart. Det har givet både eftertanke og digte, som vil komme flydende. Dog skal jeg lige ind igen og have taget et par blodprøver i morgen. Så skulle det helst blive endelig hjemsendelse.

Manse, hvor jeg længes efter min egen seng - vender tilbage til det hele!

Rart at have haft mit livs elskede som støtte - og hun begyndte ikke at ryge igen - flot !

Sandelig om jeg ikke blev godkendt - fungerer igen - og det var et held, at det ikke gik helt galt - er dybt taknammelig !

14. sept. 2013

Jeg er kommet med på noderne - ret så moderne, for nu er jeg computerstyret. Har fået indbygget en pacemaker under venstre nøgleben - smart lille dims, der sikrer, at mit hjertes slag fremover er stabilt - 60 slag pr. minut - sært. Jeg skal lige vænne mig til tanken om at jeg er sat ud af drift for at kunne være i drift. Man vænner sig til det, si'r andre, og jeg kan mærke, at jeg er på vej. Har nu haft den i 10 dage, og den er en nødvendighed for fortsat eksistens, så ..... og batteriet holder i 8½ til 12½ år - og kan skiftes !


7. juni 2013

Sikke en fred - min PC-er gik ned grundet et teknisk problem for en uge siden. Egentlig har jeg ikke savnet den så meget, som jeg havde regnet med, men nu er den så retur i renoveret stand. 92 mails - så jeg har haft travl med at slette gamle nyhedsbreve samt betale diverse regninger.

Der er atter styr på tingene - rart nok !

Billedet er et æbletræ i min baghave - tyder på en god høst - mums !

Den 15. februar 2013

Jeg roder i kasser med gamle billeder fra 1960-erne og op til 1990-erne. Der er mange sære ting - også ret gode ting - jeg glemmer alt det, jeg egentlig har lavet gennem alle årene - ikke småting.
Sætter lige et akvarel-selvportræt ind fra 1997 - bare for sjovs skyld !

Ser ret hoven ud, hvilket jeg faktisk ikke er !

Tanker ved det nye års begyndelse

Hovsa - nu begynder der et nyt år - spændende,
hvad vi er på vej ind i. Vi er måske som gæssene,
der ej heller véd, hvor de skal hen. Fremtiden er
altid usikker. Det er derfor, du skal leve i dag.

Sidder og lytter til nocturner af Chopin og føler,
at jeg lever !
Faktisk ret rart !

Søndag den 4. nov. 2012

Har i dag stået for lidt servering ude på Bovbjerg Fyr i forbindelse med ferniseringen på nov - dec-udstillingen, som er årets sidste. God dag med mange besøgende - det har vi faktisk til alle ferniseringer.
Skal selv udstille derude i juni måned næste år - det bli'r med billeddigte og fotocollager m. v..

Billedet ved dette indlæg er en blanding - er et foto af nogle gulvbrædder, som inspirerede mig til at lege lidt - brædderne lå på et gulv ppe på Hanstholm Fyr, hvor jeg for nylig har været i min egenskab af medlem af Bovbjerg Fyrs Kunstudvalg. Et godt - og interssant - sted at være. Vi står for udstillingerne "Ude ved Kanten" sammen med Fyrets andre frivillige !

I dag havde vi godt vejr - blikstille hav + sol - dejligt !

Efter kampdagen / minde fra en 8. marts

Mininovelle:

Han havde passet børn for alle disse rødstrømpequinder, en ordentlig forsamling af gode unger, der sugede hans eventyr til sig med store øjne og ørerne foldet helt ud. Han følte, at det var fordi, han var en mand, en anderledes modpol end disse mødre, der havde travlt med rødstrømperiet. Han mærkede børnenes længsel efter en faderfigur, og han nød denne dag, nød også, at han var fraskilt og at alle disse problemer med ekskonen var borte - eller trængt i baggrunden.
Hun kunne nu storme rundt sammen med medsøstrene og sole sig i enighed omkring mænds umulige måde at være på - enighed kan gøre stærk, tænkte han.
 
Men dagen gav pote. Han blev populær, fordi alle disse børn havde haft en god dag og havde berettet om det. Resultatet var, at han blev inviteret til at se det nye "Kvindehus" - et sted, hvor mænd ikke havde adgang. Men han dummede sig. Omgivet af en del rødstrømper ude på fortovet ved bemeldte hus, kom han til at citere en filosof: "Hvor alle tænker ens, tænker ingen ret meget."
 
Seks stærke quinder bar ham tilbage til parkeringspladsen.

31. dec. 2011


Jeg er en munter mand

der immervæk dog gribes kan

af livets alvor, livets gru

men - bare ikke lige nu !

 

Det nye år, som lurer hist

ved midnatstid med brag og gnist

det bør vi favne - med megen lyst

og fylde det med hjælp og trøst !

 

Tak for i år / god bedring næste år

= GODT NYTÅR !

                          

         Anyway /Henningway.

20. dec. 2011


Er ved at være i topform igen, men passer lidt på alligevel. Går dog længere og længere ture med denne, vor gode hund, Agnes.
Er ellers ved at være juleklar - gaver indkøbt/indpakket - der er bagt lidt - julestegen er i hus. Jul, som vanligt, hos Grethe, hvilket vi hygger os ret meget ved.

Får skrevet lidt - dejligt !

Fredag den 9. december 2011


Så har jeg dummet mig igen - det sker immervæk - og denne gang medførte det så et mindre sygehusophold, mindre operation samt oplukning og tilsyning. Det skete den 6. ds. Spændende - dygtige mennesker omkring mig og en god kirurg, så jeg overlevede. Løber ikke så stærk i disse dage, for jeg har en del sting, der lige skal tages hensyn til.

Piber dog ikke - ta'r smerten - ikke smertestillende - for jeg vil vide, hvordan jeg har det.

Vil prøve, om jeg kan finde et passende billede !

(Det blev så den hest, jeg mødte under narkosen)

Mandag den 17. nov. 2011

Længe siden, jeg har været inde for at skrive, men faktisk har det været hårdt at renovere hus m. v.,  og et sådant år har faktisk kostet ca. syv måneders ekstra slid, som kunne have været brugt til andre formål, bl.a. almindelig vedligeholdelse, hus og have, skriveri - incl. den roman, som sikkert aldrig bli'r færdig, men som immervæk er under vejs.
Dog har jeg på det sidste fået lavet lidt billeder og skulpturer. Lægger billeder af noget af det ind ved lejlighed

I dag har jeg arbejdet en del med billeder og bli'r nok ved det halve af natten - det er spændende at være i gang og have sammenhængende tid til fordybelse.

Den sidste weekend i denne måned sidder jeg med arbejdende værksted på Husflidsefterskolen i Skjern. Det er fast tradition og ret skægt. Der kommer en del mennesker, faktisk mange, og jeg får fortalt en del om det, jeg laver. Er hæs i dagene efter - taler absolut for meget !

Juni 2011

Hovsa - nu er jeg så tilbage i det renoverede hus. Det er blevet så pænt, at det gør helt ondt, så nu må jeg i gang med at rode det til.
Kær-dattermin + flere har påstået, at det nok skal lykkes, men nu får vi se.

Rart er det dog, men sikke meget, man mangler - især af små ting, som man skal bruge, men stille og roligt genanskaffes også det mindste.

Billede - det bli'r der ikke noget af - i al fald ikke af huset, men af den nysåede/nyplantede køkkenhave. Sikke rent, der er - det ændrer sig!

Marts/april 2011

Det er faktisk længe siden, jeg har haft tid til at skrive, for der var brand i mit hus den 10. februar - stor skade - hele underetagen skamferet og ny ryddet. Håndværkerne er godt i gang, men meget er væk. Billedet viser et sted, hvor der stod tre bogreoler, der forsvandt helt - andre bøger tog også skade og har måttet smides ud - hele samlinger - masser af spændende ting, som jeg nu skal ud og finde lidt af igen.
Alle møbler er endt i en container, 286 kasettebånd, 221 CD-ere samt en del VHS-bånd smeltede og tæpper, gardiner - faktisk alt, gik til. Noget prøver man at rense, bl. a. bøger. Rengøringsfirmaet drog af med omkring 3.500 af slagsen - spændende om alle kan reddes, men de brændte kommer jo ikke igen.
Tror, jeg lægger nogle billeder ind i "Galleriet" - Ny side: " Brand."
(Kunne jo passende citere Ibsen fra skuespillet af samme navn:

Sjæl, vær trofast till det sidste!
Sejrens Sejr er alt at miste.
Tabtes alt din Vinding skabte; -
evigt ejes kun det tabte!
- Brand (4. akt)

Rart at have minder !


23. januar 2011

I dag skinnede solen, så jeg blev hel salig og vandrede rundt i baghaven og tog 71 sære billeder af dimser, knotter og andre gevækster på træer - såvel levende som døde.
Sær verden, man kan dykke ned i. Levende ser det ud - og hvem ved, hvad der lurer.
Har fået lidt at redigere på !

14. januar 2011.

Egentlig er dette ikke et dagsnotat, snarere et natte-notat, men se billedet. Der ligger en vej under alt dette vand - en dda en vej jeg skulle køre ad i nat.
Sælsom oplevelse med slud, regn, glatføre og oversvømmelser alle vegne. Hele tiden kunne jeg ud af øjenkrogede ane alle disse mørke skygger af smeltevandssøer, langs vejen, ude på markerne og så tværs over det hele.

Har så været ud med kameraet i formiddag, hvor vandstanden da også var faldet lidt.

Det var rart at komme hjem. Der var heldigvis ikke oversvømmelse ved mig, men - andre har døjet slemt!

31. december 2010

Årets sidste dag må være til gode ønsker:

1)   Godt nytår til alle
2)   Godt helbred til alle
3)   Fred med næsten
4)   God regering (Med hvem det nu kunne være)
5)   Godt vejr (Hvad det så end er)
6)   God musik i DR ( = mindre pop )
7)   Hjælpsomhed alle imellem
8)   Mindre fremmedhad (Var ønskerne prioriterede skulle det længe op)
9)   Mindre TV-kikkeri - mere boglæsning
    
     ..... og sådan kunne jeg sikkert blive ved, men hvor om alting er:

                     "GODT NYT ÅR - PEACE IN OUR TIME" 

8. december 2010

Det synes mig, at folkeskolen ikke er under udvikling,
men snarere under afvikling. Hvorfor kan man ikke lade
den sølle skole være i fred, så lærerne kunne komme til
at undervise. Det er mange af dem faktisk ret gode til, så
kære forældre - "På Banen" - I må da kunne kræve noget,
der får det politiske system til at holde sig i ro - eller til at
undre sig over, at disse idelige ændringer ikke har medført
ret meget positivt!


(billedet er et forsøg på at vise de lyse sider af den
politiske påvirkning af folkeskolen gennem de sidste
mange, mange år)

(Den 26. september skrev jeg faktisk om noget, der
matcher ovenstående. Kvikly reklamerede dengang
for noget, der hed "Forlån Hare.")

6. december 2010.

Kan se, at det er længe siden, jeg har lavet et notat. I mellemtiden er det blevet vinter, julefrokosttid, gaveindkøbstid - og tid til at lave årets julebrev - det sidste er sket i dag, så nu er det bare ud med det. Må så se, hvor mange, der svarer.

Sligt bør opfølges af et vinterbillede - det være så sket!

28. november 2010.

Egentlig skulle denne skulptur / blok med symbolske figurer
hedde "Soldaternes Hjemkomst." Men nu er den blot et
minde om en idé,der kun blev udstillet én gang. Alle disse
sjæle har jeg cremeret, som de fleste af de soldater, der er
hjemvendt i kister, nok er blevet.

Nok om det. Sligt luner bare ikke i en kold tid, og i aften bliver der
igen afsløret tåbeligheder.

Skrev engang noget, der lignede et Haiku-digt, men ikke var.
Kun 5-7-5-reglen var OK.  Det lød således:

         Tåbeligheder
         Oftest mangel på indsigt
         Lær af fortiden

"Peace i our Time"    (Det er ikke her, jeg skal bruge et "Thø-Hø")

25. nov. 2010 med "Thø-hø."


Jeg halter, har ondt i ryggen, fryser fødderne, men smånynner. Alt kunne være værre, så jeg vil glæde mig over, at nu skal der mere brænde på og lukkes et par døre, så det ikke trækker.
Vil præstere denne, af Niels Hausgaard lidt kritiserede - thø -hø-lyd, som man kan afgive, når selvfølgeligheder udtales, så som:

"Rart at husene er hule - thø-hø."

Nå - et sommerligt billede luner nu også.

17. nov. 2010.

Nå - er kommet væk fra blomsterne og tilbage til de gode gamle figurer samt alle disse kors - ret så hyggeligt.

Skal til at lave en serie = de tolv apostle - det kan blive spændende.

2. oktober 2010


Det kan ske, at jeg bliver helt forskrækket over mig selv.
Det er bl. a. når jeg pludselig laver et maleri med blomster
på. Her plejer jeg at fremmane sortsyn, sære fugle, underlige
eventyr og så en nat - BLOMSTER !

Jeg burde været blevet dybt mistænksom, men - faktisk sov
jeg ganske udmærket - og lettere smilende - hele natten.

Af og til bør man komme bag på sig selv!

26. september 2010.


I dag er der "to dage i én" - "Sprogets Dag" og "Fyld Kirkerne-dag!"

Det står sløjt til med at fylde kirkerne, men det behøver ikke at betyde, at man ikke er præget af en religiøsitet, men måske findes Gud alle mulige andre steder i livet og i hverdagen. Søg og du skal finde - Kend det, som er foran dit ansigt!

Nogle finder sproget i kirken uforståeligt - man har lappet på det - fjernet farverige og maleriske ord, hvilket ikke har gjort tingene mere spændende, snarere tvært imod. Også den nydanske bibeloversættelse er blevet noget fersk!

Og så er der sproget udenfor kirken! Det er svært at være af den gamle skole og have lært sproget, for den fornyelse, som mange ønsker - og som mange taler om - er svær at finde. OK - nyt er der!
Var i en slagterafdeling i Kvickly i går. Dagens tilbud: "Forlån Hare." Jeg gik pænt hen og sagde, at det havde de stavet forkert, hvortil slagteren smilede og sagde, at det selvfølgelig var en trykfejl. Der skulle stå "Forlårn Hare." Ak ja - jeg nænnede ikke at fortælle ham, hvordan man staver til forloren. Det skulle jeg måske have gjort.
Længere henne i butikken spurgte et barn sin mor: Hva' klok ær'et ? - Jo sproget udenfor kirken er også vanskeligt - men måske ikke uforståeligt.

Og så om aftenen åbenbarede (undskyld udtrykket) der sig en reklame i TV. Det var fra "Tæppeland." De ville gerne sælge en eller anden gulvbelægning og råbte ud i TV-stuerne: "Vi ligger det på for dig!"
Dem sendte jeg så en mail om, at det hedder "Lægger," og at de burde tale med reklamebureauet om sagen.  De har læst den - men ikke kommenteret.

Nå - det var dagens "Jeronimus!"

25. september 2010.

På trods af en dårlig vejrudsigt, er det et skjønne vejr. Solen skinner - det er ret lunt, og det er vindstille. DMI har med vanlig sans for unøjagtigheder ikke levet op til den standard, man burde forvente. Pyt dog - det er rart at blive positivt overrasket.
Vi har været på travetur med hunden. Den klarer nu let fem kilometer - rart - for vi elsker at vandre rundt på skovvejene - mestendels i den nærliggende stor-skov "Klosterheden."
Vi høster godt humør samt en del gode svampe hver gang - i al fald lige i tiden. Kantarellerne er ved at være slut (dog ikke tragtkantareller - de er ved at begynde), men der er masser af rørhatte og gode pigsvampe og så en masse, der bare er dekorative. Det værste ved den store høst er, at svampene skal gøres i stand, når man er kommet hjem, og så kniber det med plads i fryseren.

Dejlig dag - og i aften skal vi bage kommenkringler hos mit livs elskede.

(Billede er fra den dekorative svampeafdeling)

20. september 2010


Det er noget af en fuglekasse, vi stødte på forleden, da vi var på turné i Klosterheden. Har spurgt hist og pist om, hvad den er beregnet til - fugl - dyr - flyvefisk. Ingen har kunnet svare! Ret pudsigt, men det kunne da være spændende at vide, hvad den var til. Stor er den i al fald, som det vil fremgå af billedet.

Gi' mig et praj, hvis nogen har en idé.

8. september 2010.


Det er et gustent vejr - kan ikke lide, når det
 blæser mere end gennemsnitligt godt.

Det får mig til at sove uroligt samt til at drømme
 om gamle dage og revisor-gerningen.

Det er ret "uhuggeligt."

Har kompenseret ved at liste til det nærmeste
kantarel-sted og lige plukke tilstrækkeligt til
en frokostmad med stegte/smørristede svampe
af nævnte art + lun leverpostej.  MUMS ! 

4. september 2010


Sandelig om jeg ikke udstiller ude i den store verden - eller rettere oppe på Fur - i "Karolines Hus."  Listigt lille sted med flinke indehavere og en
god ånd/stemning i hele huset. Udstiller både billeder og skulpturer incl. disse små Gniflinger, som jeg laver og som jeg skriver eventyr om.

Med-udstiller er Jette Bækgaard, der laver spændende acrylbilleder og grafik.

Vedhæftede billede er én af mine såkaldte "Bøh-kasser." De udtrykker som regel livets forgængelighed og denne vished om dødens eksistens.
En vished, der burde give grund til at leve livet, mens man har det  - og
vel at mærke at leve det anstændigt.

29. august 2010


Så flotte kan de være, når de står i skovbunden,
men smag ikke på dem. Du bli'r bims i bolden -
og det endda ret hurtigt, så du ikke aner hvem -
eller hvor, du er !

Atter har jeg været på skovtur - god weekend
har det været !

28. august 2010.


Rart at futte rundt i diverse skove i denne weekend og finde gode motiver
i den skønne natur. Grundet al denne regn er der pludselig vand i de søer, der ellers plejer at værre udtørrede.
Det gi'r billeder af  genspejlinger - se bare !

26. august 2010.Har været på cykeltur i sognet - med kamera. Kom lige forbi vores landsbykirke, som er et billede værd. Rart at bo i et lille sogn, hvor vi kender hinanden - stort set.

Man skal bo på landet for at få et liv med rigdom og fordybelse - og rigdom er ikke noget med penge !

24. august 2010

Hovsa - har været amputeret fra denne omverden gennem nogen tid.
Problemer med blæst, regn, netleverandør, antennemast m. v..
Faktisk en fredelig periode, men upraktisk for kommunikationen bliver beskåret, og det går op for én, hvor sårbar man er. Kan ikke betale regninger samt se de sider på nettet, som har betydning for dagligdagen.

Nå - pyt - nu er jeg på igen så længe, som det nu varer.


Var ved havet i søndags i forbindelse med et møde på Bovbjerg Fyr - derfra billede m/ to fugle.

12. august 2010.

Kan godt lide at stå tidligt op.
I mange år var det kl. 05.54,
så var der lige seks minutter til
seks - og så kunne jeg lige nå
at høre nyhederne.

I dag er det for at gå tur med
den nye hund - og sikke en
himmel, der kan være, når
solen er nær på at stå op !

7. august 2010


Ta’ til Thy -

se over høje og bakker

og mød en sommersky

mens du stille takker -

ej heller fatter med forstand

at dette skønne Danske land

er dit - og frit du kan

dig finde ydmygt sted

hvor sindet finder stille fred

og øjet finder hvile.

(Billedet er udsigten fra Lodbjerg Kirke
mod Vestervig Kirke)

24. juli 2010


Har været forbi et kræmmermarked, og det var noget af et marked.
Skrækkeligt mange mennesker, sommervarmt samt et utal af boder, hvor der solgtes ting, man overhovedet ikke kunne bruge - næsten ikke - for nogle slæbte ting og sager derfra. Absolut muntert. Welkommen !

Ultimo juli 2010


Spøjs træstamme i nattemørket.

23. juli 2010

Det er faktisk svært, at det nu ersommer med
deraf følgende liv udenfor - der er så meget, der
skal laves, at skriveriet går rent i glemmebogen.

Faktisk OK med en lille pause i alle disse
betragtninger. Det er ret fornuftigt at tie stille af
og til, så derfor pause.

Forresten er det blåbær-år i år. Herligt, for de
er sunde og indeholder et stof, der hedder
"Lutein," der hæmmer udviklingen af diverse
dårligdomme - incl. cancer.

16. juli 2010

Her er Grethes nye hund - lækker
og glad lille sag, der er 8 måneder
gammel.
Det er en sød og venlig lille familiehund,
der dog vokser  lidt endnu.
Den er allerede faldet godt til og i færd
med at lære mangt og meget.

13. juli 2010.

Apropos dagens digt i går, så:

Gå aldrig tilbage til en fuser:
"Bliv på P1."

12. juli 2010

Hjemme igen efter en "miniferie" ved
Vesterhavet i selskab med muntre
mennesker og med en masse snak,
gode samtaler og hyggeligt samvær
på den sidste dag.

Dejligt vejr - spisning i går aftes,
og det som vi på vestjysk kalder
"Løjer." Ret munter aften.
Vi kunne sidde ude til efter midnat, 
og det er længe siden, man har kunnet
det.

8. juli 2010
Dejlig og fortravlet dag, hvor jeg har mødt
en masse mennesker - haft gode og absolut
dybsindige samtaler samt fået bestilt en hel
del. Har lavet skulpturer til en udstilling, som
finder sted senere.

Kan godt lide mine Gniflingers underfundige
ansigtudtryk.     Især denne, der står nær et
kors, hvilket synes at tynge lidt.

4. juli 2010

Var på Bovbjerg Fyr i eftermiddag for
at åbne kunstudstillingen "Juli 2010."
Jeg skulle også præsentere de enkelte
kunstnere samt holde den officielle tale.
Skulle enkelte være interesserede, så kik
www.bovbjergfyr.dk under punktet
AKTUELT. Der står noget om kunstnerne,
og der er link til min åbningstale. Den pilles
snart af, har jeg på fornemmelsen, men hvis
lyst, så læs.
Læs også om alt det, vi ellers bedriver samt
om kommende begivenheder. Det er et godt
sted og er besøgt af mange !

1. juli 2010

Selv på en glad dag kan man komme til at græde, fordi Danmark er i krig, og fordi det dybest set er uforståeligt, at vi opfostrer børn til at blive fløjet hjem i zinkkister - og hvis ikke, så hjem til dårekister, ensomhed og til at være jaget vildt.

Kommer til at tænke på en studenterrevy fra først i tresserne, hvor der er en sang om disse unge mennesker, der skal sendes ud / melder sig frivilligt. De skal være normale, når de hverves - ikke noget med afvigere her - men når de så kommer hjem,  så gi'r det heltestatus at have rindende øjne og savlende mund og være blevet psykisk syge.

Sært, som historien altid gentager sig = Vi bli'r aldrig klogere.

(Billedet er fra dumhedens minefeldt)

27. juni 2010 / 2

Omgivelserne på Højris er noget helt specielt. Park, skov, voldgrav + sø samt en urtehave med diverse giftplanter. Mange almindelige stauder er ret slemme, men det ved de fleste forhåbentligt. Ellers burde man sætte sig ind i det, så den yngre afdeling især ikke kommer til skade.
Skriver dette nr. to indlæg bare for at kunne indsætte et billede fra park og sø - det er simpelthen et lækkert sted - men det kræver godt vejr.

Vi har holdt noget, der kunne ligne en feriedag. Har været på Højris Slot for at løse årets detektivgåde. Det lykkedes, men den var sværere end de tidligere år, så det var spændende.
Højris kræver godt vejr, og det er et spændende sted med atmosfære - og med en fantastisk park. Stedet er anbefalelsesværdigt, og folkene histoppe på Mors er flinke.
Da vi skal hente ny hund i vores ferie, så ta'r vi nogle af de planlagte ture inden. Det kræver energi + tid at få en ny hund kørt ind, så det meste af ferien går med det.
Slemt at skulle af med den gamle, men den har det ikke godt, så den skal
ikke gå og lide, men - rart bli'r det nu ikke.

Billedet viser Grethe under Danmarks største hængebøg - nok 200 år gammel. Flot træ / dejlig pige.


Bare for at vise en gammel (men lille buket)
så er her én fra juni 2009.

"Buket og Madonna"

Rart at have et sted at plukke buketter.
Kan bare gå udenfor på gårdspladsen,
hvor jeg har et lille dige (Selvlavet), og
her kan plukkes i disse dage. Så det gør
og lader ofte de indtørrede buketter stå
til året efter.
Det forarger en del, men pyt - jeg synes,
at det pynter.

Jeg glæder mig over, at her ude på
landet, er der stadigvæk vejsider,
hvor det blomstrer, og hvor der en
en skøn harmoni mellem alle nuancer.

Tror, jeg vil fortsætte med at smøre farver
på det maleri, jeg er i gang med ude i mit
køkken. Mit hus er en rodebutik, hvor
der alle steder er et eller andet på vej.

Der er årsager til, at jeg bor alene !


Så blev det Skt. Hans - og endda godt vejr, da det blev aften, så der var mange til det traditionelle bål på den lokale "Bavnehøj." En god tradition!

Da jeg ville tage et billede af begivenheden, var der ikke mere strøm på batteriet i kameraet - ret morsomt, men absolut selvforskyldt.

Nå - et billede af vores lille landsby med Kirke - set i retning mod bemeldte bavnehøj - må så bruges. Bavnehøjen ligger til venstre for Kirken, og man befinder sig faktisk i højde med kirketånet, når man står deroppe. Fint sted at brænde bål, der så kan ses vidt omkring.

Har været på vandretur. Motion skal der jo til, så faktisk har jeg fået en såkaldt "Skridtæller" foræret, så jeg kan kontrollere, hvor meget det bli'r til i løbet af en dag. Man skal vist op på 10.000 skridt for at det er godt, men det lykkes ikke hver dag, men det sker.

Har altid kameraet med og fanger ting, jeg ikke før har set. Bl. a. denne sommerfugl, som jeg ikke ved, hvad hedder. (Men det agter jeg at finde ud af)

Har været ude på kro i dag med mit livs elskede. Èn gang om året ta'r vi til Mønsted Kro og spiser "Flæske-æggekage." Det er simpelthen mums - de er absolut eksperter, så denne ret er anbefalelsesværdig.
På vejen hjem traf vi én af mine fordums klienter og blev inviteret på eftermiddagskaffe og genopfriskning af gode, gamle minder. Alt i alt en dejlig udflugt.
Det renser sjælen lidt at komme hjemmefra. Det samme gør en stille pils et eller andet sted på min grund, når man atter er vel hjemme. Og det blev jo lidt mere sommer på denne dag.

Gad vide, hvor mange der ikke skal se fodbold i aften. Jeg skal ikke, for det har jo, som nævnt, aldrig interesseret mig - har nok ikke haft tid til det, for der er så meget andet, der kræver min opmærksomhed.

For mange år siden var min datter kæreste med en proff. fodboldspiller i en kort periode, og første gang jeg skulle mødes med ham kom jeg til at sige, "at hvad man ikke har i hovedet, det må man have i benene."
Han tog faktisk ret pænt - men jeg indrømmer, at det ikke var pænt sagt.

Engang imellem skulle man bare tie stille, men det kan jo være svært.

Bare en lille meddelse om, at jeg i den grad har computerproblemer, så det meste af tiden er der kuk i kassen.
Det kan så være bedre en stær sammesteds, men er dog et problem.
Håber at få det løst snarest !😠


Og så larmer det udenfor - militæret holder øvelse - jammer !

Sig nærmer tiden, hvor landet vil stande
i våde - på flere måder endda!

Dels rent politisk, men sandelig også
fordi denne fodboldsgalskab er rykket
nærmere. Begriber ikke, at folk kan gå
så meget op i det, som de nu gør.
Kunne man blot sige, at det modvirker
krig, at folk kæmper mod hinanden på en
bane, men ak - snarere medfører det krig -
i al fald på visse hjemmeFRONTER.


"Brød og skuespil" det holder folket i ave, sagde Juvenal  (Han døde vist
i år l40).  Det gør det så kun delvist.
Det hjælper dog, hvis vi har værtshuse, TV og øl nok (Og det har vi),
så er de fleste i ro - og tænker ikke på dansk politik i al almindelighed. Snarere i beruset mindelighed.

Det har altid været i den tilstand, at folket har kunnet forføres, men jeg
sporer måske en lille bedring - håbet er værd at bibeholde.

Forleden var det forresten et år siden,
jeg blev skåret op ude på Skejby.

Glemte at fejre det, fordi jeg nærmest
har fejret det hver dag siden. Det er jo
godt at være i live, og jeg synger da
immervæk.

Det ligger til visse grene af familien at
have et lyst sind og at have let ved at
være glad ved livet på trods af diverse
genvordigheder. Rart at have arvet den
evne.


Rart at kunne se lys for enden af
tunellen - om end billedet er af en
skorsten, set indefra.

Nogle morgener er simpelthen så poetiske,
at man kan blive helt salig.

Sådan er det i dag - og så er det oven i
købet grundlovsdag.

Vi skulle have haft grundloven nogle år før,
men den daværende konge ville ikke, for
som han sagde: "Folket vil ikke oplyses,
det vil underholdes." Så vi fik Tivoli i stedet.
Det var i 1847.  Ret morsomt !
Måske vi lige skulle tage
solnedgangen med.
Det så ret nysseligt ud !

Endelig en sommeraften, hvor det slet ikke var til at komme ind, men måtte først arbejde, siden vandre. Dejligt vejr her i Vestjylland. De sølle folk ovre østpå har måttet døje med regnvejr - her var det skønt, skønt.

Aftenvandrede ad veje, over marker, sprang over vandløb, gik på våde enge - og sandelig om jeg ikke mødte naboen midt på en engstrækning. Nå, det var forresten også hans eng, så det var måske ikke så sært alligevel.

Det er rart at bo på landet - tænk sig, hvis man skulle bo i en by. Jeg ville
vantrives i den grad.

Dejlig lørdag - skovtur med hund, madpakke
og mit livs elskede.
I denne weekend må man køre på alle disse
smukke veje i Klosterheden Plantage, så vi
har været mange steder allerede.

Absolut også en god dag for fælleshunden, der
har været i vandet 3 gange og nydt det.

I morgen ta'r vi solo afsted i regnvejr, ogt så
må denne vor hund snue på sin sofa og drømme
om denne dags eventyr.

Der er åbne skove i Klosterhedens Skovdistrikt
i den kommende weekend.

Herlig skik, at man så kan køre på alle disse veje,
hvor færdsel ellers er forbudt. Skønt at kunne se
krondyr og andre dyr i deres rette element - at se
på bæverdæmninger, sjældne planter og så høre
alle disse fugle.

Ravne er der også - stor og klog fugl, som jeg godt
kan lide at samtale med - underfundig fyr - og ret så
intelligent. Den er ikke til at narre.

Med det vejr burde vi have en ny regering !

Nå ja - også af et par andre årsager, selv om
der ikke er meget at sætte i stedet for !


Vi kan jo altid folde hænderne og opsende
nogle bønner.

Det har hjulpet, så .........

Har indsat en køligt billede på denne
dag i maj, hvor jeg rent faktisk fryser
mine fusser.

Har glemt at tænde op i brændeovnen.
Groft, at det er nødvendigt på denne
årstid.

Jeg ikke blot fryser, jeg fnyser også!

Det ender med, at jeg nyser tillige !
 

Så er der sået - og sat - alt muligt, og
mere følger. Rart, at jorden er blevet
varm, så det hele spirer lidt lettere.

Det kan ikke betale sig at så for tidligt.

Ved Grethe blomstrer hendes flotte
"Gardendirektor Rieger."

Så er køkkenhaven klar - der er pløjet
og fræset, så i morgen går det løs med
såningen af diverse ting - rart.

Faktisk er det skønt selv at kunne skabe
er forråd, når det bli'r efterår.

Nu er det en bar mark !

Har også i dag måttet skifte tøj to gange, fordi jeg
knokkelarbejder med hus, have, plæner, højbede
og brænde.
Lækkert, når der er lune i luften og energi har jeg
såmænd aldrig manglet, hvorfor jeg kan virke lidt
anstrengende på visse omgivelser, men pyt - det
kan jeg ikke tage mig af.

Har givet en gave til én, der ikke regnede med at
få noget foræret - lækkert. Prøv - det skaber en
glæde, der luner !

Den springer vi elegant over - var lidt stresset,
men absolut god.

Stress er fint nok - det fremmer blodomløbet,
hvis det da ikke er for meget. I dag var det lige
tilpas!

Sikke en dag - har tjekket systemet, elimineret en "Trojansk Hest" - har, jf. min skridttæller gået 11.245 skridt, plantet en masse ting i haven, fået lavet rust på bilen, slået plæner og stier og nydt det i store mængder. Sikke en masse man kan lave, når solen skinner, og når man er tvunget til at blive hjemme, fordi bilen er på værksted.

Herlig dag - har vist ikke engang orket at lave dagens digt, men pyt. Es gibt hier Lager, så vi må se i morgen.

Bed time, 23.40 - træt og glad.

Vinbjergsneglene er forlængst stået op, men
desværre er dræbersneglene også.
Håber dog, at vinteren har minimeret det store
antal, som har været de seneste år.
Det er surt arbejde at futte rundt og udrydde
disse bæster, men holdes nede skal de, så ...

Prøver i år med lidt krydderurter hist og her
på grunden. Der er nogle planter, som de ikke
er så vilde med.

Har faktisk haft problemer med at modtage TV
på det seneste, men nu fungerer det hele igen.
Satte simpelthen en pind under parabolantennen,
så den blev løftet lidt - og vupti - alle de kanaler,
der var væk, dukkede op igen.

Billigt i forhold til, at min TV-mand mente, at der
skulle investeres i et nyt hoved til parabolmod-
tageren.
Det morsomme er, at nu, hvor alt virker, gider jeg
ikke at se TV, men blå himmel ville jeg nu gerne se
lidt mere af !

Skønt vejr - solen skinner for en gangs skyld,
så nu ligner det noget med disse fornemmelser
for forår.

Har fanget solen på det vedhæftede billede,
hvor et underligt væsen synes at have snuden
på jagt efter en smule forårssol.

Er glad for alle mine træer, der er fyldte med
billeder af det, der ikke eksisterer - rart !

Er begyndt at fodre fugle igen, fordi det er så koldt,
at der er alt for få insekter, der flagrer rundt.
Har ergo fundet fuglefoderhuset frem igen, og det
ligner en succes. Spurve, stære, musvitter, sump-
blå- og sortmejser - de strømmer til.

Søgte forleden på blåmejse via Google. Blåmejser
hedder på engelsk "Blue Tits" - ret munter gav det
også et billederesultat med en pige, der havde malet
brysterne blå.

Forresten er pindsvinene også fremme igen - og de
æder stadigvæk kattenes mad - ligesom nabohunden.
Der er meget, jeg skal føde på, åbenbart.

Bedre vejr end forventet, så vi har vandret i
den lokale skov, fotograferet lidt, nydt at vi
bor i en skøn natur.

Hjemme var det beskæring af roserne i Grethes
have - det var tiltrængt - det har været en hård
vinter, men det ser ud til, at de fleste alligevel
har overlevet. Rart - roser en smukke.

Vælger dog dagens billede taget ved den lokale
grusgrav, hvor der vandrer nogle sære biller
rundt. De hedder oliebiller.

Maj måneds kulde .. ak ja - faktisk er det småkoldt
og trist, så her over middag muntrede jeg mig med at
besøge min nye nabo. (Se foto)

Hun vapper rundt lige her nedenfor - er ret så fin
samt også ret munter. Lader sig håndfodre, men
man skal vist passe på nallerne.

Hun kan godt lide, at man synger lidt for hende, så
det gør jeg. Falder mig ret naturligt - jeg småsynger
nemlig altid - er en gedigen nynner uden at ane, hvor
disse melodier sendes fra. Ret lækkert.

Feriedag - simpelthen. Blev fra morgenstunden
ringet op af mit livs elskede, der havde taget en
feriedag, så jeg fulgte med - indkøb - pizza -
og mere indkøb. Rart at have god tid og at
finde gode tilbud.

Fik altså ikke bestilt ret meget denne
dag, men sådan skal det være -
ikke alt skal være planlagt ! 

Rart bare sådan at vappe rundt
med hinanden, mens alt bli'r
grønnerer og grønnere !

Så er det sandkasseafleveringsdag - ta'r
kameraet med, og følger op på teksten
senere !
Det kommer så her - den lille mand var
ret så fornøjet - rart. Vi hyggede os en
hel del - og til slut lavede vi pandekager
sammen på det rigtige komfur.
Han syntes det var ret mums !


Billedet er barnebarn + min yndlingsdatter.,
(Har kun én datter, så derfor !)

Har tømret og snedkereret og lavet en sandkasse
til mit barnebarn.
Han er fire år og lidt af en børste, hedder tillige Emil,
så det passersåmænd meget godt. Vi trives sammen -
måske fordi jeg er ret så barnlig stadigvæk - elsker
leg og trylleri samt alle mulige teknisketing, som man
kan lave.
Vil snart bygge ham et hus oppe i et træ, og så vil
vi overnatte i det fri, hvis han tør. Det bli'r spændende.
Tør han ikke, så agter jeg at snue alene oppe i træet.
Intet er som at sove ude, lytte til nattens kogleri -
og vågne til fuglesang og hanegal - lækkert !

Minderig dato, fordi jeg pr. automatik tænker
tilbage på 1945 og véd, at det, der skete i
de år op til befrielsen, glemmer man aldrig.
Denne udefinerlige angst, udgangsforbud,
sære lyde i natten, skuddene i ny og næ.
Underligt med disse ret tydelige erindringer,
der sidder godt fast og som gør, at der er
et sprog, jeg aldrig kommer til at bryde mig
om, og en adfærd, som jeg stadigvæk kan
genkende hos nogle enkelte.
Fred være med alle - for tilgive kan jeg da,
men at glemme er umuligt !

I dag ville min lille mama være fyldt 99 år.
Dejlig pige - god mor, der bildte mig ind,
at jeg var noget - at jeg var et elsket barn.

Ikke den værste ballast at blive sendt ud
i livet med. OK - også det, at have fusserne
på jorden, kan give øretæver.

Som præsten dog sagde: "Folk med fødderne
på jorden, hænger ikke på træerne." Det er
jo rigtigt nok !

Billedet er fra 1930.

Igen en udflugtsdag - konfirmation - dejligt knægt -
dejligt gensyn med mange mennesker, som jeg har
kendt ret længe.

Der er en vis tryghed i at have fælles minder og i at
se livet gro med børn, begivenheder og det, at vi
alle bliver lidt klogere med årene.

Holdt en opbyggelig tale til knægten.
Man bør holde taler i ny og næ.

Og så var vejret fint !

Har i dag været til en 90-års fødselsdag.
 
Lidt forsinket måske, fordi det ikke var på
selve dagen, men det var livgivende at se
to ældre mennsker, der stadigvæk er åndsfriske,
og som nyder at have hinanden.


Sætter lige en blomst på i dagens anledning.

I aften er der møde i Lemvig omkring supersygehus  samt den utryghed, vi har her i nordvesthjørnet. Billedet er fra arrangementet på Bovbjerg Fyr den 1. juni sidste år. Der var mange - men det hjalp ikke. Vi håber dog stadigvæk !                                       

Vi er stadigvæk lidt utrygge i relation til sygehussagen. Følte mig måske trøstet en smule, da denne helikopter, der havde været vist frem i Lemvig, fløj over mit hus på vej hjem i det sydlige. Den kunne altså flyve i mørke. Kunne høre, at det var en lille én af slagsen - også det trøstede - kan ikke lide lyden af de større - af kamphelikoptere/redningshelikoptere. De får mig til at tænke på krig og menneskenes tåbeligheder. Det gi'r bange anelser og sære indre billeder.

Stille dag, hvor jeg har holdt mig på hjemmefronten af forskellige årsager. En god ting, at tage en rolig dag ind imellem. Det tog mig mange år, samt en hel del ulemper, inden jeg fandt ud af det. Det er væsentligt at passe sin nattesøvn - og endda tage en "morfar" i ny og næ.
Sover immervæk i karbad med god musik i høretelefonerne og er langt, langt væk på underlige tidsrejser og i sære verdener. Det skriver jeg så om, når jeg er vendt tilbage. Må hellere lægge et sådant digt ud på siden i morgen.
Nu er det tid til afslapning - har faktisk haft et par hårde dage, men det er OK - herligt at være i gang. Ora et Labora !

En dato med mange minder fra fortiden. Kan huske en hel del fra først i fyrrerne, fordi det var så stærke oplevelser med luftkampe, flyvere, kampvogne på vejen af og til, udgangsforbud, lyskastere om natten og dette sære nedkastede sølvpapir, som vi samlede ind ude på markerne. Jeg kan endnu erindre lugten og mærke den fedtede fornemmelse, vi fik på fingrene, når vi skilte de mange lag ad.
Glemmer ikke så let, hvordan de fleste voksne hadede tyskerne samt de mennesker, der blev rige af at hjælpe dem. Der var nogle stykker på min hjemegn. Det blev aldrig glemt - ej heller hvad tyskerne gjorde dengang.

Vi kan tilgive, men at glemme kan være svært.

Se også dagens digt.

Glad dag - holder weekend med min elskede - solen luner og alt er begyndt at gro lidt mere - dejligt.
Har været ude med kameraet - der er sære billeder i de udgåede elmetræer.

Har leget turist i det gode vejr.Vi var  dog først med hunden på skovtur, og selv om den ikke just var i træning efter al denne vinter, så travede vi lystigt, og den lagde duftspor ud i massevis. Den er absolut en habil doseringsmaskine.

Senere tog vi på vestkyst-tur med kaffe på Bovbjerg Fyr samt lidt snak med enkelte, kendte mennesker. Det er et godt sted. Vi gik før jazz-koncerten - eller det, som måtte ligne - kl. 15.00, for vi er absolut til klassisk musik og ej heller til mange forsamlet på én gang.

Udsigten oppe fra tårnet er skøn - og havet var blåt i store mængder !

DER ER FORÅRSSTEMNING UDENFOR - SOL - STÆRE, DER SYNGER I FORSKELLIGE TONEARTER OG MED DIVERSE LYDE/STEMMER - FARVER I MASSEVIS FRA ALT DET DER SPIRER - OG ALLEREDE BLOMSTRER.
DET ER MIRAKLERNES TID, OG DET ER SVÆRT AT LADE VÆRE MED AT UNDRE SIG - UDEN AT KUNNE UNDRE SIG ER MAN DØD - FAKTISK I MERE END ÉN BETYDNING.
HAR LIGE VÆRET UDE MED KAMERAET

Dagens til hårdt arbejde - der skal saves brænde i store mængder. Det er nu forråd skal næste vinter skal skabes, så ..... og solen skinner... 😀

Sidder og glæder mig til i morgen, for da springer køerne ud - det er den store økodag - skønt at opleve !

Dejlig dag i selskab med bønder, børn og barnlige sjæle samt disse køer.
Lækkert syn - lutter glæde - også blandt tilskuerne, så vi hygge os.

Vejret blev bedre en spået, så vi nød det og investerede i nogle gode Thiese-oste - økologiske selvfølgelig.

Næste år vil vi sikkert samme sted hen  - rar gård med søde mennesker.
Det var "Houdam" - en gl. slægtsgård i nærheden af Lemvig.

En udflugt til denne årlige begivenhed byder på en helt speciel og berigende oplevelse, så det være hermed anbefalet.

Har haft vrøvl med mail-system + Internet de sidste dage. Sært, at man kan føle sig afskåret fra verden, når systemet ikke virker, men sådan er det. Vi er alle blevet sårbare - samfundet ikke mindre!

Og så denne Islandske aske fra deres døde økonomi, som de - jf. verserende vitser - har ønsket spredt over Europa. Naturen er ret stærk og mere synes i vente.

Lad os glædes ved dagen i dag - vi véd ikke, hvad vi ender med at få i hovedet !

Kan se, at visse dommedragsprædikanter udnytter situationen. Enden er måske nær. Ja - ja da. Grib dagen ! Vil lade være med at ærgre mig over computerproblemer, som jeg faktisk har brugt en del timer på i dag. Har også lavet et billede, som skal foræres væk i nær fremtid. Det handler om eventyr - og kan ses her.

Heldigvis synes mine systemer at virke igen - herligt !

Af lutter glæde gik jeg ud og gravede et hul i jorden, og jeg vil senere finde noget at stoppe i det. Det er ved at være plantetid.

I dag er det ikke blot musikkens dag - det er også jordens dag.
Pudsigt, at jorden har rumlet en del på det sidste, så lad os give den en chance og tænke på den med venlighed i hjertet. Venlighed spreder gode vibrationer. Det har vi alle let ved at glemme - også jeg. Så må man huske, at det er muligt at sige undskyld. Det er nemlig aldrig for sent.

Apropos musikkens dag, så spil noget Mozart - det hjælper på en hel del, så genvordighederne glemmes, indlæringsevnen skærpes og livsmodet spirer lidt ekstra, selv om det hele kan se lidt sort ud, når asken spredes over os.
Plant også noget, hvis du kan. Det være sig blomster eller gode tanker !

Føler mig ret fattig - der er en stund til pensionen igen ryger ind, der er ingen olie på tanken, brændelageret er i bund, og det er rent faktisk ret koldt, så jeg fryser med anstand. Sund fornuft siger mig, at jeg burde tage en fleece-trøje på, så det gør jeg - det hjælper !

Nå - foråret er stærkt på vej, og vejrudsigten synes at arte sig og jeg er født optimist. Alle mine plager er jeg såmænd også selv skyld i, så pyt - at leve individuelt koster lidt på mange fronter - at tiltage sig ensomhedens privillegium ligeså. Vil indsætte et muntert billede i dagens anledning - det bli'r en laber larve !

Nu sprang min bøg ud
Spiser de første blade
Smagen er forår


Rører ved stammen
Elektricitet opstår
Forbundne sjæle

Faktisk godt vejr til at starte havearbejde i - har plantet træer - ryddet op
lavet nye bede samt flyttet planter. Godt beskæftigelse inden det atter bli'r dårligt vejr i morgen.

Har også været rundt med fotoapparatet, der absolut kan vise, at der er forårskådhed i træer og buske.

Denne muntre strut-fyr er grenen på en naur i hegnet mød øst - flot og
livsbekræftende. Bringer smilet frem - dejligt.

Så er det bedefredag, hvilket gi'r mig lyst til at
fortælle, at det er godt at bede bønner. Det
hjælper - og det spreder gode vibrationer

Godt at have tro
Søger for at finde vej
Noget finder dig

Den der har fundet
Bliver herre over alt
Får sig et godt liv

| Svar

Nyeste kommentarer